Bestuurders staan stoel af voor ‘Baas van morgen’

Ruim 200 kinderen hebben op donderdag 25 januari voor één dag de baan van Nederlandse CEO’s, politici en hoofdredacteuren overgenomen. Aurora en Bente, vijftienjarige VMBO-T scholieren waren voor één dag de baas bij Triade en Vitree. Hun dag als bestuurder maakt onderdeel uit van het project 'Baas van Morgen' van JINC.

Aurora werd donderdagochtend thuis opgehaald. Haar dag als baas van Triade stond in het teken van cliëntcommunicatie. Ze analyseerde de huidige communicatiemiddelen, ging in gesprek met cliënten en bezocht dagbestedingslocatie Varyo. Bente startte op het hoofdkantoor van Vitree en ging direct in overleg. Verder ging ze op werkbezoek bij basisschool De Watertuin, waar onderwijs en jeugdhulp samenwerken. De recent gefuseerde bazen kwamen rond het middaguur bij elkaar bij sociale onderneming Het Eksternest.

Overweldigende ervaring

Na een dag hard werken verzamelde de ‘jonge en oude bazen’ zich in Amsterdam voor een slotconferentie. Hier deelde ze hun ervaringen, gaven ze elkaar tips en sloten ze de dag af met een blik op de toekomst. Voor beide leerlingen was de dag een overweldigende ervaring. Ze waren onder de indruk van het contact met de cliënten en de volle agenda van een bestuurder.

Een goede start niet vanzelfsprekend

Met Baas van Morgen wil JINC de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of capabel hij of zij ook is.