Gehandicaptenzorg – Coronavirus: de zorg moet doorgaan

De zorg aan onze cliënten moet doorgaan nu het coronavirus ook ons werkgebied heeft bereikt. Triade doet daar alles aan. We volgen nauwgezet de landelijke richtlijnen en maatregelen. Van dag tot dag beoordelen we of er nieuwe maatregelen nodig zijn. Lees hier de laatste update.

Zondag 15 maart zijn er nieuwe landelijke maatregelen bekend gemaakt. Graag informeren we over onze werkwijze en de maatregelen voor de komende periode, deze gaan in op 17 maart en gelden vooralsnog tot 6 april 2020.

Wij sluiten tijdelijk

•    Dagbestedingslocaties en activiteitencentra voor volwassenen, inclusief onze horecagelegenheden

Met extra alertheid voor besmetting gaat door

•    Alle ambulante vormen van hulp en ondersteuning
•    Onze woonlocaties voor volwassenen

Bij alle maatregelen blijven we steeds zoeken naar zoveel mogelijk maatwerkoplossingen voor onze cliënten. Wat kan er wel, wat kan er anders? Van dag tot dag beoordelen we of er nieuwe maatregelen nodig zijn. Daar zetten onze medewerkers zich met alle creativiteit voor in. De zorg moet doorgaan.

De eerder genomen maatregelen blijven ook van kracht. Zoals de alertheid op extra hygiëne, extra inzet van schoonmaak op onze locaties en de oproep voor medewerkers om bij milde griepachtige klachten zo mogelijk vanuit huis te werken. We hebben alle (grote) externe bijeenkomsten tot nader tijdstip geannuleerd. Ook vergaderen we alleen als het strikt noodzakelijk is.

Mochten er aanvullende maatregelen vanuit het ministerie zijn, dan informeren we ieder direct hierover.

Een besmetting voorkomen

Wat doen we om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
De maatregelen voor cliënten en medewerkers zijn:

  • Was je handen regelmatig met vloeibare zeep (lees hier hoe)
  • Hoest en nies, als dit mogelijk is, in de binnenkant van je elleboog
  • Als je in je handen hoest of niest, was ze dan daarna
  • Gebruik papieren zakdoekjes, en gooi ze na gebruik weg.
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis met verkoudsheidsklachten (voor onze zorgmedewerkers gelden specifieke richtlijnen)

Uit extra voorzorg hebben we onze schoonmakers geïnstrueerd om de komende periode op alle locaties intensiever te reinigen.

Wat vragen we van jou?

Heb je zelf, je partner of je zoon of dochter, griepachtige klachten (hoesten, niezen, benauwdheid) en koorts (meer dan 38,0 graden Celsius): Blijf dan thuis, bel de huisarts als de klachten verergeren. Verblijft je zoon/dochter of familielid bij onze organisatie en ben je onlangs bij ons op bezoek geweest: meld het dan aan ons als bovenstaande klachten in het gezin spelen!
Is er een vraag over een familielid of verwant op een van onze (woon- of dagbestedings)locaties?
Neem dan contact op met de locatie zelf.

Vragen over het coronavirus?