Hoe we testen bij coronaklachten

Heeft een cliënt klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten benauwdheid, verhoging, koorts en plotseling reuk- en/of smaakverlies? En zijn deze klachten niet gebruikelijk? Dan laten we de cliënt graag zo snel mogelijk op corona testen. De begeleider informeert u direct in dat geval.

Via de GGD

We volgen waar mogelijk de landelijke testprocedure via de GGD. De cliënt kan dan zelfstandig of onder begeleiding naar een teststraat.

In huis via onze medische dienst

Kan de cliënt niet zelfstandig of onder begeleiding naar een teststraat? Dan kan de medische dienst van Triade Vitree een coronatest doen. Een verpleegkundige neemt de test af bij de cliënt op locatie.

Een positieve coronatest – wat nu?

Bij een positieve coronatest volgt Triade Vitree de landelijke richtlijnen, zowel voor cliënten als medewerkers.

Als een cliënt positief test

Test een cliënt positief, dan doen we eerst contactonderzoek. Met wie heeft de cliënt contact gehad? Op basis daarvan nemen we isolatie maatregelen.

Als een medewerker positief test

Heeft een medewerker kort voor de uitslag nog gewerkt, dan volgt eerst contactonderzoek en op basis daarvan kan isolatie voor de hele woning gedurende tien dagen het gevolg zijn. Vertoont niemand binnen deze tien dagen klachten, dan is er geen verdere actie nodig. Vanaf dat moment gelden weer de algemene coronamaatregelen.

[!] Belangrijk voor ouders/verzorgers, vertegenwoordigers en familie: tijdens de isolatieperiode is fysiek bezoek op geen enkele wijze toegestaan.