In gesprek blijven met elkaar.

Tijdens de eerste coronagolf moest Triade Vitree veel drastische maatregelen nemen. Maatregelen die veel ouders, cliënten en begeleiders hebben geraakt. Hoe kunnen we dat tijdens deze tweede golf anders aanpakken? Begrip begint in ieder geval met in gesprek blijven. 

Wat hebben we geleerd van de eerste periode van de coronacrisis?

In de eerste maanden volgden de landelijke maatregelen elkaar in sneltreinvaart op. Aan Triade Vitree de taak om deze naar alle onderdelen van de organisatie te vertalen. Dat leidde tot elkaar niet meer mogen zien, geen dagbesteding enzovoort.

Emotionele ervaringen

Wat betekende deze periode voor iedereen? Wat konden we ervan leren? En hoe maken we het bespreekbaar? In twee sessies met ouders, cliënten en begeleiders hebben we onze ervaringen gedeeld. Dat ging gepaard met de nodige emoties.

Met de inzichten die we hebben opgehaald kijken we nu hoe we het anders kunnen doen. Want corona is er nog steeds. Sterker nog, het virus verspreidt zich weer razendsnel en de overheid heeft weer strengere maatregelen genomen.

Begrip door gesprek

Om met elkaar hierover het gesprek te blijven voeren, hebben we een Kletspot en een Denkdobbelspel met vragen ontwikkeld. Want één ding hebben we geleerd: begrip voor elkaar ontstaat alleen als je in gesprek blijft. Door de aangescherpte maatregelen is het helaas niet mogelijk om het gesprek persoonlijk te voeren. Daarom werken we nu aan een online variant die we inzetten samen met de locaties.
Zo blijven we in gesprek met ouders, cliënten en begeleiders.