Wat kan er wel?

Na een roerig voorjaar met vervelende maatregelen konden we deze zomer de teugels een beetje laten vieren. Er was meer mogelijk wat bezoek betreft en we zijn weer beperkt gestart met dagbesteding in aangepaste vorm. Daarbij hebben we rekening gehouden met alle coronamaatregelen. Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag 13 oktober werden nieuwe maatregelen afgekondigd en was er weer een gedeeltelijke lockdown. Maar wat betekent dit voor onze bewoners?

De stand van zaken bij Triade Vitree

In het hele land zien we een toename van het aantal besmettingen. Net als in het voorjaar gaat het coronavirus ook nu niet aan onze deur voorbij. We zien het aantal besmettingen ook toenemen. Dat baart ons uiteraard zorgen. Bij elke afweging die we maken staat de zorgcontinuiteit voorop.

Code oranje

Triade Vitree volgt bij alle afwegingen de landelijke richtlijnen. We vertalen deze naar onze eigen organisatie en maken daarbij gebruik van ons eigen stoplichtsysteem. Bij de meest ernstige situatie staat het licht op het rood. Momenteel is er sprake van kleurcode oranje.

Gevolgen voor dagbesteding en vervoer

Wat betekent kleurcode oranje voor de dagbesteding en vervoer? In ieder geval nog niet dat de dagbesteding wordt gesloten. Wel willen we vermenging van groepen/huishoudens voorkomen, en moet de 1,5 meter afstandsregel zijn gewaarborgd.

Maatwerk

Bij al onze beslissingen rondom vervoer en dagbesteding staat de zorg voorop. We kijken daarbij naar elke afzonderlijke situatie en de risico’s die daarbij horen. We gaan voor maatwerk met oog voor gezondheid en veiligheid. Zo maken we voor elke cliënt een weloverwogen keuze.

Weten welke gevolgen code oranje heeft voor uw verwant? De begeleider vertelt het u graag.