Zorg voor elkaar

De besmettingen met het virus lopen in ons land hoog op en de coronamaatregelen die nu gelden werken helaas niet zo goed als gehoopt. Daarover ging de persconferentie op dinsdag 3 november jl. Er zijn nieuwe, strengere maatregelen afgekondigd. En opnieuw moeten we ons gedrag aanpassen om ons te beschermen tegen het virus.

Hoe staan wij ervoor?

Ook in onze organisatie hebben we te maken met besmettingen. Ons crisisregieteam monitort dagelijks de ontwikkelingen in onze organisatie en handelt direct waar nodig. Op dit moment zijn drie cliënten en ook enkele zorgmedewerkers positief getest. Het protocol en de landelijke richtlijnen die gelden bij besmetting worden zorgvuldig opgevolgd. Het gevolg is dat enkele woningen in isolatie zijn.

Dagbesteding, werk of naar school

De extra maatregelen vragen ook van ons aanscherping van ons beleid ten aanzien van de dagbesteding. We vinden het van groot belang om de dagstructuur zo goed mogelijk vast te houden. Daarbij hebben we zoveel mogelijk binnen de maatregelen gekeken naar wat wel kan. We hadden de dagbesteding al anders georganiseerd. Als dagbesteding niet mogelijk is op de vertrouwde locatie dan wordt op de woning dagbesteding georganiseerd of we passen maatwerk toe voor cliënten die thuis wonen bij ouders of zelfstandig.

Belangrijke aanvullingen op de mogelijkheden voor dagbesteding:

*één huishouden

Bezoek vinden we belangrijk

We vinden het belangrijk dat u uw kind/verwant kunt blijven bezoeken. Dat is soms zoeken naar mogelijkheden en kan per locatie en per persoon verschillend zijn. Een woning in isolatie kan uiteraard niet worden bezocht.

Zorg voor elkaar

We realiseren ons dat het virus grote impact op ons leven heeft. We proberen vanuit Triade Vitree zo goed als kan uw kind of verwant te begeleiden met de mogelijkheden die er in deze tijd zijn. Dit vraagt om begrip, aandacht en zorg voor elkaar.