Eerste bewoner gevaccineerd

Vandaag starten we met het vaccineren van de eerste bewoners. Het animo voor vaccinatie is groot onder de bewoners.

Vandaag starten we met het vaccineren van de eerste groep kwetsbare cliënten tegen het coronavirus. De cliënten die worden behandeld door de instellingsarts zijn als eerste aan de beurt. Het betreft in deze eerste vaccinatie ronde de bewoners van de zorglocaties Bataviahaven, Gelderse Hout en Schoener in Lelystad.

Het animo voor vaccinatie onder de cliënten is groot. En hoewel een enkeling de vaccinatie spannend vindt, wil iedereen toch heel graag weer terug naar een samenleving waar weer meer kan.

Aansluitend zijn de bewoners met een eigen huisarts aan de beurt. Ook zij worden op korte termijn gevaccineerd. Dit traject verloopt via de huisartsenpost per gemeente. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Afien Spreen, raad van bestuur Triade Vitree, hoopt dat we ook snel kunnen starten met de medewerkers vaccineren: “Verheugd dat we eindelijk de eerste stap hebben gezet met vaccineren van onze cliënten. Hoewel we nog wel even moeten volhouden en de maatregelen rondom corona blijven handhaven, kunnen we hopelijk snel weer terug naar het dagelijkse leven waarin een omhelzing en ontmoeten weer kan”.