Meer duurzaamheid, minder CO2-uitstoot bij Triade Vitree

We hebben nieuwe stappen gezet in het duurzamer maken van onze locaties. Zo zijn de toiletten op diverse locaties in Flevoland en IJsselland voorzien van een nieuwe duurzame toiletinrichting. Resultaat: een vermindering van CO2- uitstoot en een besparing van water en energie.

Net als veel organisaties heeft ook Triade Vitree duurzaamheid op de agenda staan. Op verschillende manieren geven we er invulling aan. Een voorbeeld hiervan is de inrichting op de toiletten, zoals de hygiënedispensers. We hebben die vervangen door dispensers die voldoen aan de hoogste norm op het gebied van duurzaamheid.

Beter voor mens en milieu

De nieuwe inrichting van BlackSatino – is circulair, gemaakt met duurzame en lokale grondstoffen, 100% veilig voor mens en milieu, CO2-neutraal en Cradle to Cradle gecertificeerd. In de praktijk betekent dit dat Triade Vitree op jaarbasis zo’n 10.220 kg CO2 emissie bespaart en realiseren wij een ketenbesparing van ruim 153.000 liter water en bijna 10.500 kWh energie.

Actieve rol cliënten

Het toilet- en handdoekpapier wordt uitsluitend gemaakt van 100% recycled papier. Cliënten uit de dagbesteding spelen hierin een actieve rol. Zij zorgen ervoor dat archiefpapier of kantoorpapier vershredderd wordt. Daarna wordt het via de afvaldienstverlener aangeleverd bij de papierfabriek. Een eigen bijdrage leveren aan dit proces maakt het verhaal nog mooier voor ons en maakt de cirkel rond. Afval wordt grondstof en samen sluiten wij een unieke kringloop.

Hergebruik oude dispensers

De oude dispensers belanden niet op de afvalberg, maar worden ingezet als grondstof voor nieuwe dispensers. De nieuwe dispensers hebben dit proces al eens doorlopen en zijn dus duurzaam geproduceerd met recycled kunststof.