Succesvol WijkLeerbedrijf Lelystad krijgt derde editie

Het WijkLeerbedrijf Lelystad krijgt een vervolg. De eerste twee edities waren zo succesvol, dat afgelopen maandag het convenant voor de derde keer werd getekend. Ook Triade Vitree doet weer mee met het bieden van stages.

Het WijkLeerbedrijf is het re-integratiebedrijf van de gemeente Lelystad en heeft als doel zoveel mogelijk werkzoekenden aan de slag te helpen bij een reguliere werkgever. Samen met Woonzorg Flevoland, Coloriet en Calibris Advies zijn onlangs 20 deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt gestart met een passende opleidings- en werkervaringsplaats. Zij krijgen na een jaar een baan in de zorg. In totaal zijn nu 33 inwoners van Lelystad in opleiding binnen het WijkLeerbedrijf.

Landelijk is het Wijkleerbedrijf als arbeidsmarkttraject een bewezen concept. Binnen de Wijkleerbedrijven van Calibris Advies behaalt minimaal 80% van de deelnemers een diploma of certificaat.