Triade Vitree in onderzoek over geldstromen in de jeugdzorg

Afgelopen zaterdag 18 september jl. publiceerde onderzoeksbureau Follow the Money een groot artikel over geldstromen in de jeugdzorg. Triade Vitree kwam naar voren in de top 10 van de meest winstgevende stichtingen. ‘De cijfers behoeven wel uitleg, aldus bestuurder Paul van der Linden, het lijkt nu alsof onze jeugdzorg enorme bedrijfswinsten maakt, dat is niet zo, integendeel. Net als veel grote jeugdzorginstellingen hebben ook wij financiële problemen’.

De gepubliceerde cijfers gaan over alle onderdelen van onze organisatie, bijvoorbeeld ook over de gehandicaptenzorg. De cijfers in dit onderzoek zijn niet per onderdeel uitgesplitst. Dat heeft invloed op de gepresenteerde resultaten. Vitree heeft als jeugdzorgaanbieder de afgelopen jaren een negatief bedrijfsresultaat behaald. Zo was in de periode  2017 -2019 het verlies van Vitree bijna 4,5 miljoen euro.

Het artikel ‘Geldstromen in jeugdzorg voor het eerst inzichtelijk na groot data-onderzoek door Follow the Money’ is te lezen op ftm.nl