Informatie voor ouders en verwanten

Het nieuws en de persconferenties rondom Corona volgen we nauwgezet. De gevolgen van de besluiten voor onze organisatie worden per keer zorgvuldig overwogen. Soms vraagt dit wat meer tijd. In veel gevallen wachten we het advies van Jeugdzorg Nederland of Gehandicaptenzorg af. Uiteraard handelen we altijd volgens de landelijke richtlijnen.

Verkiezingen in Coronatijdperk

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Iedere Nederlander van 18 jaar of ouder heeft dan weer het recht om te stemmen. Hoe zit het eigenlijk met de rechten en plichten van kiesgerechtigden met een lichamelijk of verstandelijke beperking? Hoe ga je bijvoorbeeld om met de stempas van een cliënt die bij je woont?

Stand van zaken corona maatregelen en vaccinaties

Het is een bijzondere tijd, al ruim een jaar hebben we te maken met maatregelen die ons moeten beschermen tegen het corona virus. En hoe goed we ook ons best doen, en alle voorzorgsmaatregelen volgen, is de corona periode nog niet voorbij. Gelukkig komt de vaccinatie op gang en zijn er een paar versoepelingen.

Triade Vitree blij dat zorgmedewerkers aan de beurt zijn voor vaccinatie

“Het is zover, we hebben een ‘Go’ gekregen van de RIVM om onze medewerkers in de gehandicaptenzorg te laten vaccineren, aldus bestuurder Paul van der Linden. Vanwege een steeds veranderende vaccinatiestrategie werd de landelijke vaccinatie planning van de doelgroep zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg steeds opgeschoven. Maar vandaag kunnen de uitnodigingsbrieven worden verstuurd naar de circa 1.300 zorgmedewerkers van Triade Vitree die directe contacten hebben met cliënten in de gehandicaptenzorg.

Beleid testen en thuisblijven – kinderen 4 tot en met 12 jaar

Het beleid voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar ten aanzien van testen op corona is op 8 februari 2021 veranderd.

Vaccineren bewoners met huisarts

De komende weken wordt gestart met het vaccineren van bewoners die een eigen huisarts hebben.

Wanneer wordt mijn kind gevaccineerd?

De eerste bewoners in de gehandicaptenzorg zijn gevaccineerd. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor vaccinatie van de bewoners via de huisarts.

Avondklok, minder bezoek en vaccinaties

Om met het goede nieuws te beginnen. Wij starten met vaccineren. We zijn heel blij dat het animo voor vaccinatie groot is en dat op woensdag 27 januari de eerste cliënten worden gevaccineerd.

Veel gestelde vragen rondom vaccineren

Op deze pagina geven we een overzicht op de veel gestelde vragen en antwoorden. De informatie kan op onderdelen wijzigen of worden geactualiseerd. De antwoorden zijn op basis van hetgeen zoals deze op 21 januari bekend is.

Wanneer worden cliënten gevaccineerd?

Er begint langzaam maar zeker wat meer zekerheid te komen over de start van het vaccineren van bewoners van zorginstellingen zoals de onze. Wat betekent dit voor uw kind/verwant.

Update vaccinatie cliënten

Het nieuws omtrent de vaccinatie van cliënten volgt elkaar in sneltreinvaart op. Op dit moment is nog niet bekend wat dit betekent voor onze bewoners. Welk vaccin krijgen we tot onze beschikking en wanneer. In dit bericht een korte update met de stand van zaken.

Vaccinaties – wat betekent dit voor mijn kind/verwant?

Vandaag start de coronavaccinatie in Nederland. De zorgmedewerkers zijn eerst aan de beurt, daarna volgen de cliënten van zorginstellingen. Bij Triade Vitree hopen we dat iedereen zich laat vaccineren. Want hoe meer mensen ingeënt zijn, des te meer bescherming het vaccin biedt.

In gesprek over corona

In de krant, op de televisie je kunt er niet omheen. Corona is waar het om gaat. Maar wat betekent het voor jou? Hoe ga jij met deze situatie om? Om daarover met elkaar het gesprek te voeren hebben we een aantal spellen ontwikkeld. Naast de kletspot is er nu ook het denkdobbelspel. Wat het betekent en hoe je het kunt inzetten leggen we uit in een aantal video berichten.