Update vaccinatie cliënten

Het nieuws omtrent de vaccinatie van cliënten volgt elkaar in sneltreinvaart op. Op dit moment is nog niet bekend wat dit betekent voor onze bewoners. Welk vaccin krijgen we tot onze beschikking en wanneer. In dit bericht een korte update met de stand van zaken.

Webinar

Graag wijzen we u daarnaast op de webinar dat wordt georganiseerd door de VGN waarin ouders en bewoners meer informatie ontvangen en ook vragen kunnen stellen.

Zorgmedewerkers, ouders, verwanten en mensen met een beperking hebben nog veel vragen over de coronavaccinatie. Daarom organiseert de VGN in samenwerking met KansPlus en de LFB twee webinars op dinsdag 19 januari; een voor medewerkers en bestuurders, en een voor mensen met een beperking, ouders en verwanten. De webinar is via een open link te bekijken. Je moet je wel vooraf aanmelden. Dat kan hier voor het webinar voor mensen met een beperking, ouders en verwanten (19 januari, 10.30 uur).

Toestemming

Om te kunnen vaccineren is vooraf toestemming nodig. De locaties zullen hierover contact opnemen met u of uw kind/verwant. Via de begeleider van uw kind wordt u hierover geïnformeerd.

Vragen en antwoorden

Wie vaccineert mijn kind/verwant?

Het vaccineren gebeurd door de instellingsarts of de huisarts van uw kind/verwant. Daar waar het de instellingsarts betreft zal het vaccineren op de woning van uw kind/verwant plaatsvinden. In alle andere gevallen loopt het vaccineren via de huisarts van uw kind. Over hoe het proces hieromtrent informeren we u zodra we meer informatie hebben.

Wat gebeurt er met het toestemmingsformulier?

U geeft toestemming voor vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Daarnaast vragen we u namens het RIVM toestemming voor registratie. Het formulier wordt opgenomen in het persoonlijke dossier van uw kind/verwant en gedeeld met de vaccinerende arts van uw kind/verwant.

Wat betekent het als mijn kind/verwant zich niet wil laten vaccineren?

Het laten vaccineren is een vrijwillige keuze en heeft geen consequenties voor uw kind/verwant.

Welk vaccin krijgt mijn kind/verwant?

Er zijn twee vaccins voor mensen met een verstandelijke beperking. Pfizer en Moderna. Op dit moment is nog niet bekend welk vaccin beschikbaar komt voor onze cliënten.

Wanneer wordt gestart met vaccineren?

Zowel de levering, als de distributie van het Moderna vaccin kent nog wat onzekerheden – dit betekent dat nog niet met zekerheid kan worden gezegd wanneer kan worden gestart met met vaccineren met dit vaccin. Hoewel BioNTech/Pfizer een andere route kent, is ook daarvoor niet te zeggen wanneer het voor ons beschikbaar komt. We volgen het proces nauwkeurig en zodra we kunnen starten met vaccineren ontvangt u hierover persoonlijk een bericht.

Mijn kind/verwant woont niet bij Triade  – wordt hij/zij ook gevaccineerd?

In dit geval loopt de vaccinatie via de huisarts. Het proces en wanneer hiermee wordt gestart is nog niet duidelijk.