Mooie verhalen

In de gehandicaptenzorg en jeugdzorg komt er veel op de begeleiders af. Op deze pagina delen we inspirerende verhalen.

Phoenix danst Jerusalema

Een swingende gospel uit Zuid-Afrika is inmiddels het troostlied van zorgmedewerkers wereldwijd. En iedereen doet het bijbehorende dansje. Phoenix medewerkers van Triade konden niet achterblijven bij deze wereldwijde challenge.

Taartjes Box van Lekkers van Truus bezorgd bij Zorggroep Almere door BUN

De Taartjesbox van Lekkers van Truus werd afgelopen zaterdag aan meer dan 800 medewerkers en bewoners van Zorggroep Almere uitgedeeld. Dit was een intiatief van Jan Bun samen met Emke Koelman namens BUN.

Veel energie en een frisse kijk brengen meer kleur in de tuin

De tuin bij Schoener 11 is er nu één met veel kleur dankzij de hulp van collega's van het KBC. Natuurlijk was het even omschakelen - van het Kinderbehandelcentrum naar de woongroep. Maar toen een aantal begeleiders de overstap maakten, hadden ze al snel een project met elkaar bedacht. De tuin moest worden gepimpt.

Inloophuis aan Bossulaan in coronatijd afhaallocatie voor cliënten

"Vanavond eten we Kip tandoori. Er wordt gekookt voor een grote groep cliënten. Zij komen rond 17.00 uur hun bakje met eten ophalen. Helaas kunnen ze tijdelijk niet met elkaar in het inloophuis eten. Dat vinden ze natuurlijk wel heel jammer, maar ze zijn wel blij met deze oplossing."

Trakteer een dierbare op Lekkers van Truus

Een ander verrassen, een hart onder de riem steken of een compliment geven met een zoet en smakelijk geluksmoment. Sociale onderneming en lunchroom Tante Truus in Almere is een nieuw initiatief gestart tijdens deze Coronacrisis. ‘Liefs van jou met Lekkers van Truus’ is bedoeld om een familielid of vriend te trakteren op een box vol heerlijke taartjes, thee en koffie.

Raadslid Jan Lems informeert hoe het gaat bij Triade Vitree

D66 raadslid kwam op gepaste afstand langs bij Triade Vitree om te informeren hoe het gaat in de gehandicaptenzorg en jeugdhulp tijdens deze coronacrisis.

‘Ik voel me bijna nergens veilig, alleen bij jou’

Jaël (8) heeft in haar jonge leventje al heel wat onveiligheid en onzekerheid meegemaakt. Na op verschillende plekken gewoond te hebben, woont ze sinds drie jaar in het gezin bij haar pleegouders Wilbert en Lenet. Daar mag ze blijven, daar mag ze groot worden en dat weet ze.

Taarten thuisbezorgd in Dronten

Dorpsboerderij Dronten is een samenwerking aangegaan met Delvry.nl. Op die manier kunnen cliënten blijven bakken en worden de lekkere taarten thuisbezorgd bij adressen in Dronten.

Thuiswerkbezorgd brengt het werk naar de client

Kleurkracht gebruikt de coronamaatregelen om zo te zorgen voor een andere manier van dagbesteding voor cliënten. Natuurlijk missen cliënten het werk en het contact - maar door het werk naar ze toe te brengen, blijven ze toch verbonden met de dagbesteding.

Van werken op een kinderbehandelcentrum naar werken op een woongroep

Enkele weken geleden veranderde haar werk drastisch. Met de sluiting van de scholen veranderde ook haar werk. En omdat Amy zich graag nuttig wilde maken, bood ze aan om bij te springen op andere locaties. Met passie en veel plezier vult ze haar dagen nu in een voor haar hele nieuwe omgeving.

Gezinshuis De Linde blijft positief tijdens Coronacrisis

Ook de jongeren van Gezinshuis De Linde blijven thuis door de Coronacrisis. Gezinshuisouder Dirk Jan van 't Wout vertelt hierover. Zijn voornaamste boodschap: 'Voor ons zit er ook een hele positieve kant aan'.

‘Daar komt de orgelman’

Op tour langs verschillende locaties van Triade. De clienten worden blij van muziek. Ze zingen en dansen naar hartelust mee. Van 'het kleine café aan de haven' tot 'daar komt de orgelman'. Vrolijk het paasweekend in.

Beweging, creativiteit en contact tijdens Coronacrisis

“Samen bewegen en nieuwe goede herinneringen maken heeft een therapeutisch effect voor kinderen en jongeren met een hechtingsstoornis of trauma”, vindt groepsleidster Inge. Bij de 24-uurs behandelgroep wordt druk geïmproviseerd nu de kinderen niet naar school gaan vanwege de coronacrisis. De kinderen blijven in beweging, zijn creatief bezig en ook de jongeren die thuis zijn worden niet vergeten. Het team heeft elkaar daarbij hard nodig.

Gebaren leren via filmpjes op Facebook

Wat zijn de dagen van de week in gebaren? Hoe beeld je eten en drinken uit? Logopedist bij Triade Vitree Desiree Jongejan-Bruins (38) kan je dit laten zien. En nu de Coronacrisis is uitgebroken, doet ze dat online. Twee weken lang plaatst Desiree filmpjes op haar Facebookkanaal ‘Gebaren op Maat’ waarin ze steeds een aantal woorden in gebaren voordoet.

In gesprek blijven over het Coronavirus

Op internet is veel zin en onzin te vinden over het Coronavirus. Dat wordt ook gemerkt op de 24-uurs behandelgroep voor jongeren in Kampen. Groepsleidster Inge heeft hier ook mee te maken. “De jongeren komen steeds met allerlei ideeën over Corona die vaak niet kloppen. Onjuiste informatie op internet draagt hier ook aan bij.”

Voedselpakketten bezorgd bij woningen

De Coronacrisis vraag niet alleen om maatregelen en voorzichtigheid, maar ook om wat creativiteit. Daarom werd een oplossing bedacht voor overgebleven producten van onze sociale ondernemingen.

Phoenix danst Jerusalema

Een swingende gospel uit Zuid-Afrika is inmiddels het troostlied van zorgmedewerkers wereldwijd. En iedereen doet het bijbehorende dansje. Phoenix medewerkers van Triade konden niet achterblijven bij deze wereldwijde challenge.